Bejegyzésünkben összeállítottuk azokat a berendezéseket, amik egy szóda (vagy egyéb szifonfejes palackozású termék) töltő üzem kialakításához szükségesek.

Az egyes berendezések nevére vagy fényképére kattintva további információkat talál az adott gépről.

Tekintse meg a teljes szóda töltő technológiánkról készült kisfilmünket:

 

Vízkezelés

A különböző víz alapú italok (pl. ásványvíz, szörp stb.) palackozásának első és egyik legfontosabb lépése a vízkezelés megtervezése és kialakítása.

A vízkezelést minden esetben a töltésre használni kívánt víznyerőhelyről vett vízmintavételi eredményhez és a hatósági előírásoknak megfelelően kell igazítani.

A vízmintavételi eredmény megléte elengedhetetlen feltétele a pontos árajánlat elkészítésének.

Digital image

Aktív szenes klórtalanító mechanikai elő- és utószűréssel.

Hálózatba épített UV csíramentesítő

Hálózatba épített UV csíramentesítő.

Víztartályok és hűtők

A palackozó berendezések zavartalan működtetéséhez víztartály (a töltősor teljesítményétől függően egy vagy több tartály) beépítése szükséges, hogy mindig rendelkezésre álljon a palackozáshoz megfelelő vízhozam.

Hűtő beépítése a rendszerbe elsősorban szénsavas italok (szóda, buborékos ásványvíz) előállításához szükséges, ugyanis a szén-dioxidot ideális esetben 8 °C hőmérsékletű vízben lehet elnyeletni.

A hűtő teljesítményének kiválasztása a hűtendő víz hőfokától és a palackozó sor teljesítményétől függ.

Hűtők és víztartályok

Szaturáló

Szénsavas italok töltéséhez elengedhetetlen a szaturáló, más néven szén-dioxid elnyelető beépítése a rendszerbe. Ez a berendezés állítja elő a szénsavas vizet.

Termékkép 068

A göngyöleg előkészítése a palackozáshoz

A víz előkészítése utáni következő lépés a palackozási folyamatban a göngyölegek előkészítése a palackozáshoz. Ehhez az üzem helyszíni adottságaihoz igazodva alakítjuk ki a különböző szállító szakaszokat, ahová a fekete göngyöleg érkezik, vagyis az a visszatérő göngyöleg, amit palackozás előtt meg kell tisztítani a szennyeződésektől.

lejtő

Görgőpályás rekeszmosó

A szállítópálya szakaszba egy görgőpályás rekeszmosó beépítése lehetővé teszi a göngyölegek külső mosását rekesszel együtt.

görgősmosó

Palack belső öblítő

Ha már kívülről megtisztítottuk a palackokat, következik a belső mosás. Erre a célra egy egy fejes palack belső mosó berendezést készítettünk. A palackokat vegyszeres vízzel tölti fel az eszköz, majd a töltött palackokat manuálisan egy szállítószalagra helyezve tovább folytatódik a palackok előkészítése.

belsőöb

Kefés mosósor

A megtöltött palackok a  szállítópályán eljutnak a kefés mosósorig, ahol a palackok külső mosása történik beépített kefesor által.

Termékkép 039Termékkép 030

A külső mosást követően a palackok az ürítő szakaszhoz érkeznek. Itt történik a vegyszeres víz kiürítése a palackokból. Ezzel a palackok előkészítése véget ér és kezdődhet a töltés.

Termékkép 031

Töltő állvány

A palackok előkészítése után következhet a töltés. Ehhez többféle teljesítményű berendezésünk áll rendelkezésre. Igény szerint akár több töltő állvány is beépíthető a rendszerbe.

At7-7-fejes-szóda-töltő-állvány-e1508155047256

Késztermék elszállító pálya

A megtöltött palackokat egy szállítópályára helyezve történhet a higiéniai záróelemek felhelyezése, majd a késztermékek rekeszbe való elhelyezése.

A szállítópályák kialakítását a helyiséghez tervezzük meg.

20150306_153648

Szifonfejes palackok

A töltéshez szükséges szifonfejes palackokat is megtalálja termékkínálatunkban.

Szifonfejes palackok

Felkeltettük érdeklődését?

További információkért és árajánlatkérésért hívjon minket a +3663/363-868-as telefonszámon vagy küldjön e-mailt a comix.iroda@gmail.com címre. Ügyfélszolgálatunk várja megkeresését!

Tekintse meg további palackozástechnológiai gépeinket is a berendezések menüpont alatt vagy látogassa meg YouTube csatornánkat kisfilmjeinkért!