19 l-es ballonmosó, töltő és kupakoló

Ballonmosó, töltő és kupakoló

Ballonmosó, töltő és kupakoló

A berendezés 19 literes ballonok mosására, töltésére és zárókupakolására alkalmas.

A berendezés félautomata, működése két szakaszból áll:
Az első szakaszban a kezelő személy behelyezi a mosásra váró ballont. A mosás a fedél lezárásával kezdődik. A ballont a berendezés kívül és belül egyaránt nagynyomású vízsugárral, forgatva tisztítja meg, amelyhez külön adagolószivattyú segítségével fertőtlenítőszert adagolunk. A szeradagolás időtartama egy idővezérlő beállításával szabályozható.  Mosás során először fertőtlenítés, majd a fertőtlenítőszer öblítése történik tiszta vízzel.
A mosás végeztével a tiszta ballont a kezelő személy a töltőszakaszba helyezi át, melynek alja egy görgő asztal. Innentől kezdve a folyamat további része automatikus. A ballont egy pozíció érzékelő jelére, egy pneumatikus henger helyezi tovább a töltőhenger alá. Beépített görgős érzékelő segít a ballon pozícionálásában, és jelet ad a víz mennyiségi adagolásához. Egy megfelelő pozícióban elhelyezett kapacitív érzékelő segítségével szabályozzuk a töltési szintet.
A következő már mosott, áthelyezett, és érzéket ballon csak az előtte álló ballon töltésének befejezése után indítja meg az előtolást. A kényszermozgás a töltött ballont a kupakadagoló alatt mozgatja át és felhelyezi a kupakot, úgy hogy a ballon a kényszermozgás végén egy pneumatikus munkahenger alatt áll meg. Ez a henger végzi el a ballon zárását. A folyamat végén a töltött és lezárt ballonok görgőpályán hagyják el a berendezést. Segítségével akár 100 ballont is megtölthetünk óránként.

Egyéb információk:
A vízszükséglet mosáshoz 6 mp-es ciklussal 3 liter, öblítéshez 4 mp-es ciklussal 2 liter. A berendezéshez UV 4000 vízkezelő tartozik, melyen a ballonokba töltendő víz áthalad.

A  Comix® MT-19 l-es ballonmosó, töltő és kupakoló főbb paraméterei:
Legnagyobb magasság 1780mm
Legnagyobb szélesség 1440mm
Legnagyobb mélység 650mm
Mosó-töltő magassága 980mm
Mosó-töltő szélessége 1440mm
Mosó-töltő mélysége 530mm
A berendezés teljesítménye 80-100 ballon/óra
A berendezés tömege 56kg
Csatlakozók:
Folyadékcsatlakozások 2 x C 1”
Levegőigény 150 l/ó, 8 bar
Levegőcsatlakozás C ¼” belső menetes
Feszültség, frekvencia 230V, 50Hz
Érintésvédelmi besorolás Védőföldelés
Motor teljesítménye 0,55kW
A berendezés anyaga 1.4301 DIN (KO33 MSZ)
POM
Szilikon gumi
Polietilén cső

 

Ballontároló állvány

Ballontartó állvány

Ballontartó állvány

Elemenként 8 db ballon szállítására és tárolására alkalmas összeépíthető ballontároló állványzat, amely tetszőleges számú elemmel bővíthető.

Az állványzat raklaposan is szállítható illetve tárolható.
Az 1000 x 1200 mm-es raklapra pontosan illeszkedik.

4 elem magasságban 32 db ballon súlya kb. 710 kg, az állványzat magassága 1500 mm.
5 elem magasságban 40 db ballon súlya kb. 880 kg, az állványzat magassága 1800 mm.

Az állvány galvanizált acélból készült, a teherbírása rendkívül nagy,  megjelenése pedig esztétikus, megfelel a higiénikus tárolás követelményeinek. A ballonok az állványba könnyen behelyezhetők, illetve kivehetők.

Az elemek befoglaló méretei:
1000 x 1200 x 330 mm

Az összeépítési méretek:
1000 x 1200 x 305 mm

Az elemek súlyai:
3 db talp: 1,7 kg
Az elem: 11 kg
A rakatzáró elem: 4,2 kg
A raklap súlya: kb.19 kg

Raklapos tárolás esetén az egyik rakat a másikra ráhelyezhető, és akár 3 raklap magasságra is felrakható.

Ballontároló állvány

Ballontároló állvány

Az állványzat összeállítása a szállítóautó méreteitől függően könnyen módosítható, így lehetővé válik a teljes helykihasználás.

Az állványzat stabilitása és jó teherbíró képessége lehetővé teszi, hogy a  raktárhelyiség méreteihez igazodva tetszőleges magasságig felrakhatók raklapon, vagy anélkül.

Felkeltettük érdeklődését?

További információkért és árajánlatkérésért hívjon minket a +3663/363-868-as telefonszámon vagy küldjön e-mailt a comix.iroda@gmail.com címre. Ügyfélszolgálatunk várja megkeresését!

Tekintse meg további palackozástechnológiai gépeinket is a berendezések menüpont alatt vagy látogassa meg YouTube csatornánkat kisfilmjeinkért!