Szalagos, kefés szifonfejes palackmosó berendezés -SZKM

Szifonfejes palackmosó sor

Szifonfejes palackmosó sor

A szifonfejes palackmosó berendezés egy szállítópályás, háromfázisú forgókefés, szifonfejes palackok külső-belső mosására és ürítésére fejlesztett mosó- és félautomata töltősor.

Működési leírása:

A szállítópálya két szakaszból áll. Az első szakasz három mosófázisra oszlik:

1.) Az első fázisban az üzembe érkező palackok belső öblítését végzi egy kezelő személy. A belső öblítőbe helyezi a palackokat, mely fejenként az elnyeletőről nyert szikvizet adagolja a palackok belsejébe többlet gáz hozzáadásával. A gáz mennyisége szabályozható.

Az öblítő fej tartozéka egy plusz dugattyús adagoló, mely szabályozható mennyiségű vegyszer adagolására alkalmas. Az így beadagolt megfelelő szeres vízzel beöblített palackokat a kezelő személy a szalagra helyezi. A szállító szalag bemegy a mosó alagútba, erős vízsugarak között viszi át a palackokat –  az előáztató fázisba.

A palackok külső mosása

A palackok külső mosása

2.) A következő fázisba érve a berendezés szintén erős vízsugárral gépi mosószeres oldatot veret a palackokra négy irányból, miközben a gyorsan forgó kefék között áthaladva a palackok forgatásával, a teljes felületük átdörzsölésével hatékonyan megtisztulnak.

Kefés mosó szakasz

Kefés mosó szakasz

3.) A harmadik fázis szintén erős vízsugárral öblíti le a palackok külső felületét.

Öblítő szakasz

Öblítő szakasz

Az első szállítópálya szakaszon a hatékony külső mosás befejeződött. Torlasztással a második szállítópálya-szakaszra érkeznek a palackok, ahol görgős érzékelő segítségével beszámoltatunk az ürítő szakaszba megfelelő mennyiségű (7 db) palackot.

Ürítő szakasz

Ürítő szakasz

Egy torlasztó kapu segítségével pozícióba állnak a palackok és megáll a szalag. Ekkor egy pneumatikával működtetett ürítőfej rázár a szifonfejekre, kinyitja a szifonfejek működtető karját és kiüríti a palackok belsejéből az öblítő vizet. Az ürítési szakasz idővezérléssel szabályozható. Amikor ez befejeződött, kinyit a torlasztó kapu, szintén egy érzékelő kiszámolja a palackokat (7 db) majd a kapu visszazár és a folyamat automatikusan ismétlődik.

A szifonfejes palackmosó berendezés szállító pálya hosszát igény szerinti méretre gyártjuk.

Szifonfejes palackok töltése

Szifonfejes palackok töltése

Tovább haladva a pálya a töltést végző személy elé szállítja a palackokat, ahol megtörténik a töltés és a rakatolás.

A teljes szifonfejes palackmosó sor teljesítménye két ember működtetésével 800 – 1200 palack/óra.

 

A berendezés fő méretei:
Legnagyobb hosszúság 5000mm
Legnagyobb szélesség 1200 mm
Legnagyobb magasság 1650 mm
A berendezés teljesítménye 1200 palack/óra
A berendezés tömege 130 kg
Csatlakozók:
Levegőcsatlakozás Ø6 gyorscsatlakozó (6 bar =  0,6 MPa üzemi nyomás)
Villamos áram igény 380V, 50 Hz, 2,5kW
Érintésvédelmi besorolás Védőföldelés
A berendezés anyaga 1.4301 DIN (KO33 MSZ),POM, PVC, PP, Szilikon gumi Polietilén cső
Töltés

Töltés

 

Felkeltettük érdeklődését?

További információkért és árajánlatkérésért hívjon minket a +3663/363-868-as telefonszámon vagy küldjön e-mailt a comix.iroda@gmail.com címre. Ügyfélszolgálatunk várja megkeresését!

Tekintse meg további palackozástechnológiai gépeinket is a berendezések menüpont alatt vagy látogassa meg YouTube csatornánkat kisfilmjeinkért!